1.SINIFLAR İÇİN KURA ÇEKİMİ

24.08.2023 143

2023-2024 Öğretim Yılı Başöğretmen Atatürk İlkokulu 1.sınıflar için kura çekimi  01.09.2023 Cuma günü saat 10:00 'da okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Tüm 1.sınıf velilerimiz davetlidir.

BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK İLKOKULU 2023-2024 ÖĞRETİM YILI

1.SINIF KURA İŞLEMLERİ

Şube Belirleme Kuralarının Uygulanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;

1. Kura ile Şube Belirleme İşlemleri, tüm okullarımızda okul müdürü, ilgili müdür yardımcısı ve öğretmenlerden oluşan "Şube Belirleme Komisyonu" tarafından velilerin huzurunda gerçekleşecektir.

2. Kura çekimi 01 Eylül 2023 Cuma günü saat: 10.00´da yapılacaktır. Okul idaresi tarafından velilere kura günü, saati ve yapılacağı yer ile ilgili önceden bilgi verilecek ve veliler davet edileceklerdir.

3. Kura çekimine 2023-2024 eğitim öğretim yılında okula ilk defa kayıt yaptıran tüm 1. sınıf ve öğrencileri dahil edilecektir.

4. 1. sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler ve kaynaştırma öğrencileri için ilgili yönetmelik gereği işlem yapılacak kuraya dahil edilmeyecektir.

5. Kuraya girecek öğrenci listeleri kura çekiminin gerçekleşeceği yere tüm velilerin

görebileceği şekilde asılacaktır.

6. Yabancı uyruklu öğrencilerin şubelere eşit dağılımının sağlanması için kuraları ayrı çekilecektir.

7. İkiz öğrencilerin aynı şubede eğitim görmeleri konusunda veli talebi doğrultusunda öğrencilerin kura işlemi gerçekleştirilecek, bu işlem tutanak altına alınacaktır.

8. Öğretmenlerin şubelerinin kura ile belirlenmesi en son yapılacaktır.

9. Kura işlemlerinin ardından şube, öğretmen ve öğrenci listeleri hazırlanarak okul panosu ve şube girişlerine asılacaktır.

10. Kura ile şube belirleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı içerisinde okula yeni kayıt yaptıran  ya da nakil olarak gelen 1. sınıf öğrencileri için yine komisyon tarafından naklinin geldiği gün öğrenci sayısının en az olduğu sınıfa yerleştirilecektir. Ancak öğrenci sayısı eşit ise kura işlemi gerçekleştirilecek ve tutanak altına alınacaktır.

11. Kura ile şubesi belirlendikten sonra nakil işlemi ile başka bir okula giden öğrenci, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında tekrar kendi okuluna nakil ile dönerse ilk kurada belirlenen şubesine kaydı yapılacaktır.

12.  Kura iş ve işlemleri sonrasında oluşturulan şube listeleri, tutanaklar, veli imzalı katılım listeleri ve diğer evraklar okulda muhafaza edilecektir.

13. 1. sınıf öğrencilerimiz için uyum eğitimi 04 Eylül 2023 ve 08 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kaynak: https://www.okulhaberleri.net/ilkokul1sinifkuracekimi6042377 FOTO