OKULUMUZDA YÜRÜTMÜŞ OLDUĞUMUZ K101 ERASMUS+ PROJEMİZ

OKULUMUZDA YÜRÜTMÜŞ OLDUĞUMUZ K101 ERASMUS+ PROJEMİZ

ERASMUS+ Projemiz Göçmen bireylerin eğitimleri için öğretmen yeterliliklerinin artırılması (Improving teachers capabilities for education of migrant studends) kapsamında yapmış olduğumuz çalışmaları içeren haberler özetle verimliş olup çalışmalarımızı bu sayfamızdan takip edebilirsiniz...

05.02.2018 19642

Okulumuz 2017/2018 Eğitim öğetim yılı için Erasmus+ K101 Okul Personel Hareketliliği proje başvurusunda bulundu. Göçmen bireylerin eğitimlerinde öğretmen yeterliliklerinin artrılması konusunu içeren projemiz kabul edilip desteklendiği takdirde okulumuzdan 13 kişilik bir öğretmnen grubu personel hareketliliği kapsamında İspanya´ya giderek konuyla ilgili kurs alma imkanı elde etme etmiş olacaklardır. Projemizin okulumuza, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Projenin hazırlanmasında büyük emekleri olan Rehber Öğetmenlerimiz Yaşar KIYIKLIK, Yaprak BİÇER ve İngilizce Öğretmenimiz Hasan DÖLKELEŞ Beye çok teşekkür ediyoruz. 

05-02-2018

 

  ERASMUS+ PROJEMİZ KABUL EDİLDİ. 

ÖĞRETMENLERİMİZE PROJEMİZİ VE YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARIMIZI ANLATTIK.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalar, okunacak ön okumalar, kurum ziyaretleri, öğrenci/ öğretmen/ veli toplantıları ve proje dahilnde yapılacak yurt dışı hareketliliğine ilişkin öğretmenlerimizle bilgi paylaştık. Yurt dışı hareketliliğine katılacak personelin seçim kriterlerini anlattık. Öğretmenlerimizin projemize çok güzel desteklerini gördük ve mutlu olduk.

22-10-2019


PROJE ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK OLMAK AMACIYLA GÖÇMEN ÖĞRENCİ VELİLERİMİZLE BİRLİKTE TÜRK VELİLERİMİZİN KATILIMIYLA "KÜLTÜRLERİN VE TATLARIN BULUŞMASI" ADI ALTINDA ETKİNLİK YAPTIK.


Okulumuzdaki göçmen öğrenci ve aileleriyle Türk öğrenci ve ailelerimizin kaynaşmalarını sağlamak, birlikte zaman geçirmelerine imkan tanımak, iki farklı kültüre ait yemek, tatlar, lezzetler vb. kültürel değerleri paylaşmak, kültürel zenginliğe zemin hazırlamak amacıyla Kültürlerin ve Tatların Buluşması etkinliğini yaptık. Türk ve göçmen ailelerimiz kültürlerine ilişkin yemekleri yaparak okulda sunumunu gerçekleştirdiler. Her iki kültüre ilişkin yemekler karşılıklı olarak tadıldı. Etkinliğe okulumuz göçmen velileriyle birlikte okulumuzun içinde bulunduğu bölgedeki göçmen aileler de davet edildi. Etkinlik boyunca Arapça müzikler, halk oyunları gösterileri yapıldı. Konuşmalar anında Arapçaya çevrilerek anlaşılması sağlandı. Yapılan etkinlikle göçmen bireylere ve ailelerine yönelik olabilecek önyargıların hafifletilmesine, karşılıklı işbirliğinin sağlanmasına, göçmen ailelerce değer duygusunun yaşanmasına zemin hazırlandı. 

22-10-201922-10-201922-10-2019

 

 KÜLTÜRLERİN VE TATLARIN BULUŞMASI ETKİNLİĞİMİZİ YEREL BASINA HABER YAPTIK. 


22-10-2019     

22-10-2019

 

ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSINA PROJE KONUMUZU DESTEKLEMEK AMACIYLA "GÖÇMEN BİREYLERİN EĞİTİMLERİNDE ÖĞRETMEN YETERLİLİKLERİNİN ARTIRILMASI" KONULU PROJE YAZDIK VE PROJEMİZ KABUL EDİLEREK OKA TARAFINDAN DESTEKLENDİ.

Proje çalışmalarımızı desteklemek, göçmen bireylerin eğitimleri konusunda öğretmenlerimizin yeterliliklerini artırmak amacıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına proje yazdık ve projemiz kabul edildi. Proje kapsamında okulumuz öğretmenleri dört gün, 16 saat olmak üzere göçmen bireylerin özellikleri, uyum sorunları, psikolojileri, eğitim öğretim yöntemleri, eğitimlerinde dikkat edilecke hususlar vb. konuları içeren eğitim aldılar. Öğretmenlerimize eğitim sonrasında sertifikalarını teslim teslim ettik. 

22-10-201922-10-201922-10-2019


OKA PROJEMİZ KAPSAMINDA GÖÇMEN BİREYLERİN EĞİTİMLERİNDE ÖĞRETMEN YETERLİLİKLERİNİN ARTIRILMASI KONULU İLİMİZDE GÖREV YAPAN OKUL MÜDÜR, MÜDÜR YARDIMCISI VE REHBER ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK KONFERANS DÜZENLEDİK

Göçmenlerin eğitminde öğretmen yeterliliklerinin artırılması konulu OKA projemiz kapsamında ilimizde eğitim vermek üzere İstanbul Fatif Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Itır TARI CÖMERT tarafından ilimizde görevli müdür, müdür yardımcısı, rehber öğretmenlere yönelik konferans verildi. Konferansta göçmen öğrencilerin eğitimi konusu geniş kitlelere anlatılarak projenin yaygınlaştırma çalışmalarına destek sağlandı. 

22-10-2019

ORTA KARDENİZ KALKINMA AJANSININ DESTEKLEDİĞİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK VERMİŞ OLDUĞUMUZ GÖÇMEN BİREYLERİN EĞİTİMLERİNDE ÖĞRETMEN YARETLİLİKLERİNİN ARTIRILMASI KONULU EĞİTİMİMİZ İLİMİZ YEREL BASININDA YER ALARAK GENİŞ KİTLELERE ULAŞTI.


22-10-201922-10-201922-10-2019                                             22-10-2019



MEHMETÇİĞE DESTEK OLMAK AMACIYLA OKULUMUZDA KERMES DÜZENLEDİK VE GÖÇMEN ÖĞRENCİ VELİLERİMİZE DE KERMESİMİZDE GÖREV VERDİK

Okulumuzda Mehmetçik Vakfına destek olmak amacıyla kermes düzenledik. Velilerimizin büyük katkı sağladığı kermesimizde ortak değerlerde buluşmak, karşılıklı anlayış ve sevgiyi desteklemek, işbirliğini geliştirmek, iletişimi desteklemek, önyargıları yıkmak amacıyla göçmen öğrenci velilerimize de kermese ürün getirerek satış yapmak ve geliriyle Mehmetçik Vakfını desteklemek üzere görev verdik. Türk velilerimizle birlikte işbirliği halinde göçmen velilerimiz çeşitli ürün ve yiyecekleri kermeste satarak gelirini Mehmetçik Vakfına teslim edilmek üzere okul yönetimine teslim ettiler. Bu güzel katkılarından dolayı göçmen ve Türk velilerimize teşekkür ediyoruz. 

22-10-201922-10-201922-10-2019


MEHMETÇİK VAKFINA DESTEK AMACIYLA YAPTIĞIMIZ KERMESİ YEREL BASINDA HABER YAPTIK

22-10-201922-10-2019



ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSINA YENİ BİR TEKNİK DESTEK PROJESİ YAZDIK. YAZMIŞ OLDUĞUMUZ "TRAVMA VE KRİZ YÖNETİMİNDE ÖĞRETMEN BECERİLERİNİN ARTIRILMASI" KONULU TEKNİK DESTEK PROJEMİZ OKA TARAFINDAN KABUL EDİLEREK DESTEKLENMESİ KARARI VERİLDİ. 

Öğretmenlerimizin travma ve kriz yönetimi konusundaki becerilerini geliştirmek, travma sürecini yaşama ihtimalleri yüksek olan göçmen öğrencileri daha iyi anlamalarını sağlamak, velilere rehberlik hizmetini verebilmek, travmatik problemler yaşayan göçmen öğrenci ve diğer öğrencilerimize uygun çözüm yollarını bulmak ve uygulamak, travma yaşamaış öğrencilerle özel bir çalışma yapmanın gereğini anlamalarını sağlamak amacıyla yazmış olduğumuz "Öğretmenlerin Travma ve Kriz Yönetimi Becerilerinin Artırılması" konulu teknik destek projemiz OKA tarafından desteklendi. Proje kapsamında öğretmenlerimize dört gün, 16 saat olmak üzere İstanbul Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Itır Tarı CÖMERT tarafından eğitim verildi. Eğitimimiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından büyük taskdir görerek desteklendi. Kurs sonunda öğretmenlerimize sertifikaları teslim edildi. 

22-10-201922-10-2019

22-10-2019


ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI TARAFINDAN KABUL EWDİLEN TRAVMA VE KRİZ YÖNETİMİ KONULU TEKNİK DESTEK PROJEMİZ KAPSAMINDA İLİMİZDE GÖREV YAPAN REHBER ÖĞRETMENLERE TRAVMA VE KRİZ YÖNETİMİ KONULU KONFERANS VERDİK.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ve desteklenen Travma ve Kriz Yönetimi konulu teknik destek projemiz için öğretmenlerimize eğitim vermek üzere ilimize gelen Doç. Dr. Itır TARI CÖMERT tarafından ilimizde görev yapan rehber öğretmenlere konferans verildi. Verilen konferansla birlikte göçmen bireylerle daha fazla iletişimde olan ve sorunlarını bilen rehber öğretmen grubuna öğrencilerin yaaşadığı travma ve zorluklar konusunda bilgilendirme yapılmış oldu. Projemizin yaygınlaştıma çalışmalarına önemli bir destek sağlamış olduk. 

22-10-201922-10-2019



TRAVMA VE KRİZ YÖNETİMİ KONUSUNDA ÖĞRETMEN YETERLİLİKLERİNİN ARTIRILMASI KONULU OKA PROJEMİZE DAİR YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI YEREL BASINDA HABERLEŞTİRDİK

22-10-2019

22-10-2019           

22-10-2019



 PROJEMİZ KAPSAMINDA YAPACAĞIMIZ HAREKETLİLİĞE KATILACAK ÖĞRETMENLERİMİZİ BELİRLEDİK VE TOPLANTI YAPTIK.

Projemiz kapsamında İspanya'ya yapacağımız yurt dışı hareketliliğe katılmak üzere öğretmenlerimizden taleplerini aldık. Projemiiz bünyesindeki Katılımcı Değerlendirme Komisyonumuz seçim kriterlerine göre katılımcılarımızı belirledirler. Yurt dışı hareketliliğe ve yapılandırılmış kursa katılmak üzere Okulumuz Müdürü Ceylan ŞAHİN, Rehberlik öğretmenlerimiz Yaşar KIYIKLIK,  Yaprak BİÇER, sınıf öğretmenlerimiz Ayşe YILDIRIM, Mustafat YÖRÜK ve Okul öncesi öğretmenimiz Saadet YEŞİL belirlendiler. Katılımcı arkadaşlarımızla Proje Ekibi Başkanı Okul Müdürü Ceylan ŞAHİN başkanlığında toplantılar yaptık. Süreç hakkında bilgilendirdik. Ön okuma listelerini arkadaşlarımızla tekrar paylaşarak hazırlık yapmalarını istedik. 

18-10-201918-10-2019

 


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET EDEREK PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRDİK

Proje ekibimizle birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yahya ÇOBAN Beyi ziyaret ettik. Proje çalışmalarımız hakkında bilgilendirdik. Proje konumuzun ilimiz ve ülkemiz açısından önemine değindik. Proje konumuzla ilgili öncesinde, proje çalışmlarıyla ve sonrasında ne tür çalışmalar yapacağımızı anlattık. Desteklerini talep ettik. Milli Eğitim müdürlüğü tarafından her türlü desteğin sağlanacağını memnuniyetle duyduk. 

22-10-2019


 İLİMİZ GÖÇLER İDARESİ MÜDÜRÜ SAYIN UĞUR CANATA BEYİ ERASMUS+ PROJEMİZ KAPSAMINDA ZİYERET ETTİK.

İlimiz Göçler İdaresi Müdürü sayın Uğur CANATA beyi Erasmus+ K101 "Göçmen Bireylerin Eğitiminde Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması" konulu projemizle ilgili İspanya da katılacağımız kurs konusunda paylaşımda bulunmak amacıyla proje ekibimizle birlikte ziyaret ettik. Ziyaretimizde mülteci çocukların eğitimleri, mültecilerin entegrasyonlar konusunda güzel paylaşımlar yapma imkanı elde ettik. Sayın Uğur CANATA beye okulumuza, projemize göstermiş oldukları yakın ilgi ve güzel kabulleri için teşekkür ediyoruz.

22-10-2019


ERASMUS+ PROJEMİZ KAPSAMINDA PROJEMİZİN HER AŞAMASINDA SIK SIK GÖÇMEN ÖĞRENCİ VELİLERİMİZLE TOPLANTILAR YAPTIK.

Erasmus+ projemiz Göçmen bireylerin Eğitiminde Öğretmen Yeterlilikleriniin Artırılması konusunda yaptığımız tüm çalışmalarda göçmen öğrenci velilerimizle çeşitli toplantılar yaptık. Onların görüşlerini, okuldan beklentilerini, çocuklarının okula kendilerinin ülkeye uyumları ve problemlerine ilişkin değerlendirmeler yaptık. Proje çalışmalarına katkılarını talep ettik, ortak çalışmalar ürettik. Okulumuzun değerli bir bireyi ve öğrencisi haline getirmeye, değer duygusunu yansıtmaya çalıştık. 

22-10-201922-10-201922-10-201922-10-2019
22-10-2019
 22-10-201922-10-201922-10-2019


ERSMUS+ PROJEMİZİN YURT DIŞI HAREKETLİLİĞNE HAZIRLANMAK AMACIYLA KATILIMCI ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZ BİR HAFTA 30 SAATLİK İNGİLİZCE KURSUNA KATILDILAR.

Göçmen bireylerin eğitimleri için öğretmen yeterliliklerinin artırılması (Improving teachers capabilities for education of migrant studends) isimli 2018-1-TR01-KA101-050138 numaralı projemizin yurt dışı hareketliliğine hazırlık amacıyla Okulumuz Müdürü Ceylan ŞAHİN, Okulumuz Rehber Öğretmenleri Yaşar KIYIKLIK ve Yaprak BİÇER, Okulumuz sınıf öğretmenleri Ayşe YILDIRIM ve Mustafa YÖRÜK ile Okulumuz Okul öncesi Öğretmeni Saadet YEŞİL İngilizce kursuna katılarak kursu başarıyla tamamlayıp katılım belgelerini aldılar. 

22-10-201922-10-201922-10-2019


ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI BİLDİRİ HALİNE GETİREREK AMASYA ÜNİVERSİTESİ TARAFINDNA DÜZENLENEN ULUSLARARASI EKONOMİ, TOPLUM VE KÜLTÜR SEMPOZYUMUNDA SUNDUK.

okulumuz tarafındna yürütülen Göçmen Bireylerin Eğitimlerinde Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması Konulu Erasmus+ Projesi kapsamında proje öncesi, proje çalışmaları süresinde yaptığımız çalışmaları bir bildiri haline getirerek "İlkokul örnekleminde göçmen öğrenci ve ailelerinin oryantasyon süreçlerinin eğitim ve sosyal çalışmalarla desteklenmesi" başlığıyla Amasya Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Toplum ve Kültür Sempozyumuna sunduk. Bildirimiz kabul edildi. Sempozyumda bildirimizin sözlü sunumunu gerçekleştirdik. Bildirimizin ve yaptığımız çalışmaların büyük ilgi çektiğini görük ve mutlu olduk. 

22-10-201922-10-201922-10-201922-10-201922-10-201922-10-201922-10-2019     22-10-2019    22-10-2019

 

ERASMUS+ PROJEMİZ KAPSAMINDA ÇORUM MERKEZDE FAALİYET GÖSTEREN ZAFER İLKOKULUNU ZİYARET EDEREK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR KONUSUNDA PAYLAŞIMDA BULUNDUK.

Okulumuz proje ekibiyle birlikte "Göçmen Öğrencilerin Eğitimlerinde Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması" konulu Erasmus+ K101 Okul Personel Hareketliliği projemizin çalışmaları kapsamında İlimizde Göçmen öğrencilerin sayısal olarak fazla olduğu okullarımızdan biri olan Zafer İlkokulunu ziyaret ederek proje kapsamında yaptığımız çalışmaları öğretmenlerimizle birlikte paylaştık. Zafer İlkokulumuzun öğretmen ve okul yöneticilerinin göçmen bireylerin eğitimleri konusunda fevkalade güzel çalışmalar yaptıklarını, konuya büyük ilgi gösterdiklerini gördük. Bizlerle güzel paylaşımda bulundular, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. İlimizin büyük yükünü çeken, göçmen öğrencilerin eğitimleri konusunda diğer okullarımızın yükünü azaltan, güzel ve başarılı bir şekilde çalışmalar yürüten Zafer İlkokulumuzun çok değerli öğretmenlerini ve Okul Müdürü Arif İŞLER beyi tebrik ediyor, göstermiş oldukları güzel kabul ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyoruz.

 22-10-201922-10-201922-10-201922-10-201922-10-201922-10-2019

 

ERASMUS+ PROJEMİZ KAPSAMINDA İSPANYA'YA YAPACAĞIMIZ YURT DIŞI HAREKETLİLİĞİ İÇİN KATILIMCI ÖĞRETMENLERİMİZ YOLA ÇIKTILAR

Okulumuz tarafından yürütülen 2018-1-TR01-KA101-050138 numaralı "Göçmen bireylerin eğitiminde öğretmen yeterliliklerinin artırılması (IMPROVING TEACHERS' CAPABILITIES FOR EDUCATION OF MIGRANT STUDENTS) konulu Erasmus+ projemiz kapsamında İspanya'da iki haftalık kursa katılmak üzere Okulumuz Müdürü Ceylan ŞAHİN ve Okulumuz öğretmenlerinden Yaşar KIYIKLIK, Yaprak BİÇER, Mustafa YÖRÜK, Ayşe YILDIRIM ve Saadet YEŞİL den oluşan proje ekibi İspanya gitmek üzere ilimizden yolculuğa başladılar.

 

 

23-10-2019

 

 OKULUMUZ PROJE EKİBİ ERASMUS+ PROJEMİZ KAPSAMINDA İSPANYA'DA GÖÇMEN BİREYLERİN EĞİTİMLERİNDE ÖĞRETMEN YETERLİLİKLERİNİN ARTIRILMASI KONULU İKİ HAFTALIK KURSA KATILARAK EĞİTİM ALDILAR

 Okulumuz tarafından yürütülen 2018-1-TR01-KA101-050138 numaralı "Göçmen bireylerin eğitiminde öğretmen yeterliliklerinin artırılması (IMPROVING TEACHERS' CAPABILITIES FOR EDUCATION OF MIGRANT STUDENTS) konulu Erasmus+ projemiz kapsamında İspanya'da iki haftalık kursa katılarak eğitim aldılar. Eğitim içerisinde okulumuzda yapılan göçmen bireylerin eğitimlerine yönelik çalışmaları sunma imkanı elde eden ekibimiz, kursa katılan farklı gruplarla etkileşimde bulunma, farklı grupların ve okulların yaptığı çalışmaları görme ve tartışma, bilgi paylaşımında bulunma, yeni çalışmalar için beyin fırtınası yapma gibi bir çok kaznanımda bulundular. 10 günlük eğitim süresince göçmen bireylerin eğitimleriyle ilgili Avrupa ülkelerinde yapılan çalışmaları görme, tanıma, izleme, göçmen bireylerin özelliklerini tanıma, eğitim ortamlarında göçmen bireylere yönelik etkinlikleri bilme, yeni yöntem ve teknikleri kazanma gibi bir çok konuda bilgi elde ettiler.

23-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-2019

 

ERASMUS+ "GÖÇMEN BİREYLERİN EĞİTİMLERİNDE ÖĞRETMEN YETERLİLİKLERİNİN ARTIRILMASI" KONULU PROJEMİZ KAPSAMINDA İSPANYA'DA 10 GÜNLÜK KURSA KATILAN ÖĞRETMENLERİMİZ KURSU TAMAMLAYARAK KATILIM BELGELERİNİ ALDILAR.

Okulumuz tarafından yürütülen 2018-1-TR01-KA101-050138 numaralı "Göçmen bireylerin eğitiminde öğretmen yeterliliklerinin artırılması (IMPROVING TEACHERS' CAPABILITIES FOR EDUCATION OF MIGRANT STUDENTS) konulu Erasmus+ projemiz kapsamında İspanya'da iki haftalık kursa katılan öğretmenlerimiz kursu tamamlayarak katılım belgellerini aldılar. Göçmen bireylerin eğitimi konuusndfa yeni yöntem ve teknikleri, yeni bakış açıları, göçmen bireylerin eğitimleriyle ilgili Avrupa da yapılan çalışmaları, Avruprada yapılan çalışmalarla Türkiye'de yapılan çalışmaların karşılaştırması, göçmen öğrencilerle yürütülecek sosyal etkinlik ve çalışmalar gibi bir çok konuda yeni bilgi ve beceri kazanarak kursu tamamlamış oldular.

      23-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-201923-10-2019

                                                                                                                                                                                                                                                                                     


ERASMUS+ PROJEMİZ KAPSAMINDA İSPANYA'DA İKİ HAFTALIK KURS İÇİN BULUNAN PROJE EKİBİMİZ KURS SAATLERİ DIŞINDA İSPANYA'NIN TARİHİ, TURİSTİK, DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ TANIMA İMKANI ELDE ETTİLER. 

Erasmus+ projemiz kapsamında iki haftalık kurs için İspanya'da bulunan proje ekibimiz kurs saatleri dışında İspanya'nın tarihi, turistik, doğal güzelliklerini tanıma, dil becerilerini geliştirme, farklı kültürlerle etkileşime girme ve gezme imkanı elde ettiler. Kişisel ve sosyal gelişimlerine önemli katkılar sağlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. 

 


23-10-2019         23-10-2019
         23-10-2019            23-10-201923-10-201923-10-2019


ERASMUS+ PROJEMİZ KAPSAMINDA İKİ HAFTALIK KURSA KATILAN PROJE EKİBİMİZ YURDA DÖNDÜLER VE YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ÖMER YILMAZ BEYİ ZİYARET ETTİLER.


Erasmus+ "Göçmen Bireylerin Eğitimlerinde Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması" konulu projemiz kapsamında İspanya'ya giderek 10 günlük kursa katılan proje ekibimiz yurda dönüş yaptılar ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer YILMAZ Beyi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ziyaret ederek proje çalışmaları ve elde ettikleri kazanımlar hakkında bilgi verdiler. Milli Eğiitm Müdürlüğü aracılığıyla göçmen bireylerin eğitimleri konusunda yapılan çalışmaları diğer okullarla paylaşmak, elde edilen kazanımları aktarmak, güzel uygulamaları ilimizde yaygınlaştırmak amacıyla okul müdürleri toplantısında paylaşılması kararlaştırıldı. Milli Eğitim Müdürümüzün güzel kabulleri, projemize destekleri ve nezaketi için teşekkür ediyoruz.

23-10-2019

 

ERASMUS+ PROJEMİZİN YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA GÖÇMEN ÖĞRENCİSİ FAZLA OLAN VE AYNI BÖLGEDE FAALİYET GÖSTEREN OKULUMUZUN LİDERLİĞİNDE ZİYA GÖKALP İLKOKULU VE ZAFER İLKOKULUNUN ORTAK OLDUĞU ETWİNİNG PROJESİ BAŞLATTIK. 

Erasmus+ projemizin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında göçmen öğrencisi fazla olan ve aynı bölgede faaliyet gösteren okullarla okulumuzun liderliğinde Etwining projesi hazırladık. Projemiz 2020mayıs ayına kadar devam edecektir. Göçmen öğrencilerin eğitimlerinin çeşitli sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle desteklenmesini hedefleyen projemize ilişkin çalışmaları https://live.etwinning.net/projects/project/203260 sitesinden takip edebilir, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

 

 

23-10-2019